Egy átlagosnak tűnő nap reggelén Grant Schindler kisfia arra kérte apját, hogy vegyen neki egy távirányítós autót. Grant kapva az ötleten kitalálta, hogy megszerkeszti és otthon fogja kinyomtatni a kisautót. Mondanunk sem kell, hogy a végén egy teljesen egyedi dolog született.

3d-printed-car-plans

Grant az apuka egy Trimensional nevezetű 3D scanner applikáció fejlesztője, így a beolvasással történő bajlódás neki nem jelentett problémát. Miután megszülettek a tervek nekiálltak legyártani a játékot. Mindkettejük számára kihívást jelentett a feladat, hisz a kivitelezés és tervezés ismeretlen volt számukra.  Mindössze egy Makerbot Replicator 3D nyomtatóra, egy nem jogtiszta 3D programra és a kisfia képzelőerejére hagyatkozhattak. A folyamat végére kiderült, hogy nem ez a játék fogja forradalmasítani a játékipart, de kiváló lehetőség arra, hogy fejlesszük gyermekünk készségeit.

 

3d-car-blender

Megannyi papírra vettet vonal és skicc után Schindler megunta a tervezgetést és az internetet hívta segítségül. Meg is rendelt egy DC elemes motort. Miután már tudta a motor méreteit, egészen egyszerű feladat volt 3 dimenzióban megtervezni az kocsi testét. A 3D modellezéseben egy nagyon jó és közkedvelt funkció, hogy bár csak virtuálisan, de meg tudjuk nézni, hogy fog mozogni és működni megtervezett tárgyunk. Schindler és fia többször is finomított a terveken, míg úgy nem ítélték, hogy a játék tökéletes a közlekedésre.

Első prototípus megszületése után kiderült, hogy egy AAA elem nem lesz képes meghajtani a szerkezetet. A játék részeit könnyebbre tervezték és helyet kapott egy második elem is a kisgépen. Ezek után megszületett Schindeler kisfiának első saját készítésű kisautója.

3d-printed-car-parts

Grant és fiának története kiváló példa arra, hogy miért ne vegyünk meg mindent gyermekünknek, amit csak a megkíván. Hogy ilyen játékok elkészítése igen is hatással van a gyermek fejlődésére és az Apa-Fiú kapcsolatra. Elképzelésünk szerint a jövőben nem a barkácsasztalnál hanem a számítógép előtt fognak kiváló otthoni dísztárgyak és játékok születni.